.

ČTVRŤÁCI NA HISTORICKÉ ŠKOLE V PŘÍRODĚ

Hlavní foto: 
Datum/čas konání akce: 
Pondělí, 24. Duben 2017 - 8:00

Ve dnech 24. 4. – 28. 4. 2017 proběhla škola v přírodě v Hrubé Vodě u Olomouce.  Naši čtvrťáci se zde na pár dní přesunuli v čase o několik století zpět. Rozdělili se na vládnoucí rody Přemyslovců, Lucemburků, Jagellonců a Habsburků, kterým vládly jejich učitelky či asistentky jako královny. Zpočátku se krátce seznámili s nejvýznamnějšími osobnostmi a událostmi jejich rodu a vytvořili si společný rodový erb. Pak už mohla začít velká bodovací hra. Každý účastník se snažil pomocí sbírání bodů za různé aktivity i dobré chování změnit z obyčejného poddaného na zemana (od 51 bodů) a získat tak svůj vlastní minierb a různé výhody. Z těch, kterým se podařilo dosáhnout počtu 101 a více bodů, se pak stali rytíři, na něž byli slavnostně pasováni. Kromě dalších výhod získali i rytířský glejt. Historické zaměření si nekladlo za cíl dodržet přesnou dějepisnou věrohodnost, ale hravou formou umožnit dětem pochopit základní principy, jak se kdysi žilo.

Kromě nejrůznějších her a soutěží zaměřených nejen na sport, rychlost, obratnost či spolupráci, si děti otestovaly i svou paměť či znalost probíraného učiva ze všech předmětů. Mimo tyto aktivity si také vyzkoušely jízdu na bobové dráze, minigolf a střílení z luku.

Těchto několik adrenalinových dní nám nezkazilo ani zhoršující se počasí, protože jsme se mohli před zimou uchýlit nejen ke krbu ve společenské místnosti, ale také do vytopených luxusních rodinných apartmánů, kde jsme byli ubytováni. Rovněž jsme byli velmi spokojeni s nabízenou stravou (od svíčkové, přes ovocné knedlíky až třeba po řízky). To vše by rozhodně nebylo ono bez ochotného a vstřícného veškerého personálu v čele s ředitelem hotelu  M. Paszycem. Jim všem patří náš velký dík.

Škola v přírodě se nám tedy vydařila po všech stránkách a domů jsme se vrátili bohatší nejen o spoustu krásných zážitků, nových dovedností i vědomostí, ale v neposlední řadě i o nová uzavřená přátelství napříč třídami. A o to nám, vedoucím, šlo nejvíce.

Třídní učitelky Kateřina Ježová, Aneta Kselíková, Lucie Nováková a asistentky pedagoga Iva Hanzlíková a Jarmila Póčová

 


(klikem na obrázek vstoupíte do galerie)

Kontakty

Tel. 547 218 165
Mobil: 777 246 767
E-mail: skola@zslabska.cz
Tel.jidelna: 547 223 475
Facebookový profil: - zde -

Elektronická žákovská knížka

logo Edookit Vstupte

Kalendář aktivit

«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Interní informační systém

Vstupte